Waterstorage

Geen geheimen…

Waterstorage kent voor ons geen geheimen. In de wereld van wateropslag voelt PondTechnics zich helemaal thuis. Bij grote volumes aan kubieke meters kunnen wij de waterbassins op locatie gegarandeerd waterdicht maken. Water kent voor ons geen geheimen. Sterker nog: elke vorm, elk volume, elke dikte, ja elke toepassing kan door ons worden gemaakt. Custom Made, ook in grotere oplagen. Dat doen we zelf in onze eigen productiefaciliteit, waar we met de modernste apparatuur maatvast kunnen werken. PondTechnics beheerst dus het hele traject van orderintake tot onze persoonlijke oplevering ter plaatse.

Watersilo’s kunnen een diameter hebben van 1 tot 32 meter en een hoogte van 1 tot 5,5 meter. Onze watersilo’s zijn duurzaam en eenvoudig te monteren. De stalen platen onderscheiden zich onder meer door hun vormvastheid en mechanische treksterkte. De watersilo’s krijgen in alle gevallen een waterdichte silobekleding. Onze folies zijn leverbaar in verschillende types en diktes, geschikt voor de opslag van regenwater (schoon water) en recirculatiewater.

Om algengroei en verdamping in een watersilo te voorkomen, biedt PondTechnics een breed assortiment aan afdekkingsmogelijkheden. Een anti algenzeil, drijfdek, spanzeil of zelfs een stalen dak behoren tot de mogelijkheden.

Mestsilo’s worden ook door ons  geleverd. Deze silo’s zijn geschikt voor mest, maar natuurlijk ook te gebruiken voor slib en allerlei andere soorten vloeistoffen. Aan de binnenzijde van de mestsilo wordt een hoogwaardige FPP 1mm mestzak geplaatst. Op het bassin kan standaard een drijfdek worden aangebracht, maar bij diameters tot 2500 cm is het ook mogelijk een spankap te monteren. Het leeghalen en vullen van de mestsilo gaat via een afname-/vulleiding onderlangs het bassin of eventueel via een buis over de rand.

We adviseren u graag welke oplossing het beste past bij uw vraag.

Toepassingen

waterbassins

Waterbassins voor de tuinbouw

watersilo

Watersilo's tot diameter van 32m

opvang van regenwater

Opvang regenwater

Z

Folie: EPDM

Europese EPDM, leverbaar in diverse diktes (van 0,75 tot 1,5 mm).

EPDM folie is gemaakt van rubber, is sterk en behoud voor zeer lange tijd zijn natuurlijke rek. Ook is de folie goed bestand tegen UV-straling. Deze folie kan minstens 20 jaar mee. EPDM folie is iets buigzamer dan PVC folie. De EPDM folie is daarom bij de fabricage van waterbassins makkelijker aan te brengen.

epdm folie
  • Hoge elasticiteit (+/- 400%)
  • Soepel materiaal
  • Lange levensverwachting (>20 jaar)
  • 10 jaar garantie
  • UV bestendig

Voor meer informatie over waterstorage kunt u contact opnemen met +32 (0) 13 61 88 70

 

martijn riewald
watersilo

waterstorage