civil projects

Selectie uit ons werk
roofing project
roofing project

Plaatsing tijdelijke bouwkeet

Hoorn

In Hoorn (Noord Holland) is in no-time een oplossing bedacht voor het plaatsen van een tijdelijke bouwkeet bij een walbeschoeiing. Op basis van berekende bodemdruk is de gewenste draagkracht van de EPS blokken (geëxpandeerd polystyreen) vastgesteld om het gewicht van de bouwkeet te kunnen dragen. De EPS blokken zijn nadat ze waren aangebracht vloeistofdicht ingepakt met LDPE folie. Het foliepakket is prefab op maat gemaakt in onze moderne productiefaciliteit. Het inpakken van de EPS blokken is door aannemersbedrijf A. Faber uit Bolsward zelf gedaan.

EPS wordt gebruikt als ophoogmateriaal om zettingen in grond- en zandlichamen te voorkomen. Het lichtgewicht materiaal is de ideale basisconstructie voor ophoging in een kort tijdsbestek met een flinke kostenbesparing.

In Nederland hebben we gebieden met een slappe, weinig draagkrachtige bodem. Vooral in de stedelijke gebieden in het westen is de bodem slap en staat het grondwater dicht onder het maaiveld. Het is noodzakelijk deze ondergrond op te hogen voordat er bebouwd kan worden.

De traditionele constructie door ophoging van zand is niet altijd de beste oplossing. Het is onderhoudsgevoelig en het gewicht van het zand kan zelfs tot stabiliteitsverlies leiden. Daarnaast moet een zandconstructie vaak eerst zetten voordat aan de volgende bouwfase begonnen kan worden; dit leidt tot kostbaar tijdsverlies.

EPS is een bijzonder lichtgewicht, op druk belastbaar en vormvast materiaal. Door vervanging van een zandconstructie door een lichte constructie met EPS wordt stabiliteitsverlies in de bodem voorkomen en wordt de ondergrond ontlast.

Voor GWW leveren we GEO-textiel

Meer informatie over civil projects?